vlag-zwitserland35px.pngvlag-nederland35x53px.png

Lelystad,
De Kubus
Agorabaan 3

Lokaal 1.18

op dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur

 

Vanaf 18 september 2018 zullen de lessen Grafische Technieken en Aquarel-schilderen in De Kubus in Lelystad worden voortgezet. Voor nadere informatie zie www.dekubuslelystad.nl

 

Wat komt er aan de orde?

De aangeboden technieken omvatten de hoogdruk- en diepdruktechnieken (behalve aquatint), collagraph en monotype. Overige technieken worden niet aangeboden in verband met praktische uitvoerbaarheid.

 

Hoe worden lessen ingedeeld?

Maatwerk is het uitgangspunt voor mij in mijn cursussen. Per persoon wordt gekeken naar waar de voorkeuren liggen. Daarin wordt ieder individueel begeleid. Het is mijn doel om het beste uit iedere deelnemer te halen. Het is voor mij ieder jaar weer een genoegen als ik zie dat iedere deelnemer in nieuwe stap in zijn of haar ontwikkeling heeft kunnen zetten.

Het is handig om te kunnen tekenen, maar niet noodzakelijk. 

 

Een jaarcursus bestaat uit 30 lessen en loopt van medio september tot eind mei, begin juni van het volgende jaar.

Indien onverhoopt een avond uitvalt, wordt deze aan het einde van de cursus ingehaald.

 

Kennismaking

Voor die mensen die graag willen kennis maken met grafische technieken is het mogelijk om in een blok van 10 aaneengesloten lessen mee te doen. Omdat altijd de begeleiding individueel is gericht, kan op ieder moment gedurende het cursusseizoen worden gestart. Na ieder blok van 10 lessen kan een blok worden bijgekocht.

 

Wat is in de prijs inbegrepen? En wat niet?

In de cursusprijs is inbegrepen het gebruik van alle gereedschap, inkten, afdek-lakken en schoonmaak-middelen. Niet inbegrepen is het gebruik van papier, zink en hout/linoleum. Deze materialen zijn tegen kostprijs te koop en worden per cursusavond contant met mij afgerekend.

Evenmin inbegrepen in het cursusgeld zijn beschermende handschoenen. Huishoudhandschoenen zijn ongeschikt. Goede handschoenen hebben een merkje dat aangeeft dat ze tegen inwerking van chemische stoffen beschermen. Te koop o.a. bij Welkoop-filialen.

 

(Inkt-)vlekken

We werken met inkten die niet uit alle kledingweefsels zijn te verwijderen. De cursisten dienen daarom zelf te zorgen voor een schort of voor oude kleding. Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor beschadiging aan kleding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 Else van Luin